У Львові споруджують іще одне контейнерне містечко для переселенців

У Львові споруджують іще одне контейнерне містечко для переселенців

Укрінформ
У Львові 13 квітня почали монтувати ще одне містечко модульного житла для вимушено переміщених осіб, тут буде близько 120 будиночків.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник міського голови Львова Любомир Зубач, передає Укрінформ.

«В одному зі спальних районів, фактично на території між коледжами на Науковій - Пулюя, маємо розмістити приблизно 120 будиночків. Їх надав польський уряд за координації українського Міністерства територій і громад», - зазначив Зубач.

За його словами, за тиждень-два тут у містечко зможуть заселитися люди.

Читайте також: У Львові почали облаштовувати перше контейнерне містечко для переселенців

Тим часом у Львові завершують облаштовувати перше тимчасове модульне містечко на вул. Уласа Самчука, біля бібліотеки «Сенсотека». Вже поставили 88 будиночків, де можуть розміститися 350 людей. Тут буде 11 санвузлів, 5 душових кімнат, їдальня, медпункт і магазин.

Крім того, у Львові планують звести окреме тимчасове містечко для жінок при надії. Це будуть інші будиночки - дерев’яні, хостельного типу, адаптовані для потреб сім'ї. Для цього розглядається ділянка на Тракті Глинянського.

Читайте також: У Львові відкрили перший в Україні простір дизайну та медіа Pixlab

Як повідомляв Укрінформ, 30 березня міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до керівників міст-побратимів європейських країн, з проханням допомогти у будівництві житла для вимушених переселенців. За підрахунками міської ради, Львів прийняв 200 тисяч мешканців з "гарячих" регіонів України.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-