У Львові почали облаштовувати перше контейнерне містечко для переселенців

У Львові почали облаштовувати перше контейнерне містечко для переселенців

Фото
Укрінформ
У Львові почали облаштовувати перше контейнерне містечко для вимушено переміщених осіб. Наразі монтують 70 житлових контейнерів для понад 350 людей.

Про це в Телеграмі повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає Укрінформ.

«Сьогодні починаємо облаштовувати перше контейнерне містечко для тимчасового перебування українців, які змушені евакуюватись із гарячих точок. Це 70 житлових контейнерів, у яких зможуть жити понад 350 людей», - написав Садовий.

Він уточнив, що в одному будиночку можуть жити 2-4 людини. Всередині є все необхідне - меблі, світло, тепло. Санвузли та їдальня будуть розташовані на території містечка. На території Львівської громади буде розміщено декілька таких містечок.

«Дякуємо за цю важливу допомогу Уряду Республіки Польща! Також подяка міністру регіонального розвитку громад та територій Олексію Чернишову», - додав мер.

Як повідомляв Укрінформ, 30 березня міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до керівників міст-побратимів європейських країн, з проханням допомогти у будівництві житла для українців, які були вимушені залишити свої будинки через обстріли. В місті планують будувати котеджні містечка, під які виділяють земельні ділянки. За підрахунками міської ради Львів прийняв 200 тисяч мешканців з "гарячих" регіонів України.

24 лютого президент росії путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Телеграм Андрій Садовий

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-