В Івано-Франківську перейменували 25 вулиць, названих на честь російських діячів

В Івано-Франківську перейменували 25 вулиць, названих на честь російських діячів

Укрінформ
В Івано-Франківську перейменували 25 вулиць, які носили імена російських учених, політиків та письменників.

Про це у Фейсбуці повідомив міський голова Руслан Марцінків, передає Укрінформ.

«Саме зараз ми боремось за перемогу України та не можемо допустити, щоб в майбутній незалежній нашій державі згадували та вшановували московських чи російських вчених, письменників, політичних діячів, а тим більше радянські свята! Саме тому на черговій сесії міської ради вирішили перейменувати ряд вулиць в Івано-Франківській громаді», - зазначив Марцінків.

Читайте також: Івано-Франківська міськрада закликала заборонити діяльність церкви московського патріархату в Україні

Він оприлюднив список перейменованих вулиць. Зокрема, вул. Добролюбова перейменували на вул. Героїв Волновахи, вул. Достоєвського - на вул. Героїв Чернігова, вул. Лермонтова - на вул. Героїв Маріуполя, вул. Менделєєва – на вул. Героїв Попасної, вул. Некрасова – на вул. Героїв Охтирки, вул. Сєченова – на вул. Героїв Миколаєва, вул. Ушинського - на вул. Героїв Херсона, вул. Чехова – на вул. Героїв Харкова, вул. Толстого - на вул. Героїв Києва.

Вулиця Гаркуші віднині носитиме ім’я Героя України Михайла Мулика, вулиця Герцена перейменована на честь вояка УПА, політв'язня Володимира Малкоша, вулиця Чайковського - на честь Василя Сліпака.

Також в Івано-Франківську з’явились вулиці Віри Левицької (видатна українська театральна акторка), Олекси Гірника (український дисидент, політв'язень, Герой України), провулок Осипа Назарука (письменник, політичний діяч) та ін.

Окрім цього, в Івано-Франківську з’явились вулиці Української Перемоги та Пластова - замість вулиць Академіка Сахарова та Ковалевської.

Ще 7 вулиць перейменували у селах Івано-Франківської громади.

Читайте також: росія сама робить все, щоб на території України відбулася дерусифікаціяПрезидент

Як повідомлялося, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків 13 квітня скликав позачергову сесію міськради.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-