Івано-Франківська міськрада закликала заборонити діяльність церкви московського патріархату в Україні

Івано-Франківська міськрада закликала заборонити діяльність церкви московського патріархату в Україні

Укрінформ
Івано-Франківська міська рада вимагає заборонити в Україні діяльність церкви московського патріархату (УПЦ МП).

Про це у Фейсбуці повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків, оприлюднивши текст звернення депутатів, передає Укрінформ.

Зазначається, що відповідне звернення депутати міськради ухвалили на позачерговій сесії і направили до Президента Володимира Зеленського та до Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука.

«Ми вважаємо за потребу ствердно висловити позицію Івано-Франківської міської територіальної громади щодо необхідності припинення діяльності на території України російської православної церкви у особі УПЦ (МП)», - йдеться у зверненні.

Читайте також: Якщо більшість ченців перейде до ПЦУ, для держави не проблема передати лаври їм – Епіфаній

Депутати наголосили, що діяльність цієї церкви стала однією з офіційних причин москви для вторгнення в Україну, а позиція її патріарха кірілла є людиноненависницькою.

«Всі ми стали свідками того, що окупанти не цураються палити та обстрілювати навіть церкви, що належали до Української Православної Церкви (московського патріархату), зокрема, одну з головних святинь – Святогірську лавру», - зазначається у зверненні.

Як повідомлялося, народні депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7204 "Про заборону Московського патріархату на території України".

Читайте також: УПЦ (МП) є останнім форпостом для путіна в УкраїніЕпіфаній

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-