росія сама робить все, щоб на території України відбулася дерусифікація – Президент

росія сама робить все, щоб на території України відбулася дерусифікація – Президент

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що росія зараз робить все для дерусифікації на території України – за одне покоління і назавжди.

Про це він сказав у відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Росія сама робить все, щоб на території нашої держави відбулася дерусифікація. Ви це робите. За одне покоління. Та назавжди. Це ще один вияв вашої самогубної політики», - заявив Глава держави.

Зеленський наголосив, що в Україні немає і ніколи не було мовної проблеми, але російські загарбники тепер цю проблему створюють і роблять все, щоб українці самі уникали російської мови.

За словами Президента, російська мова асоціюватиметься саме з діями російських військ, вибухами та вбивствами, їхніми злочинами, депортаціями українців, цькуванням вчителів, захопленням у полон мерів та українських активістів.

«Це ви розставляєте на окупованій території білборди із закликами - сьогодні вони з'явилися - не боятися говорити російською. Просто подумайте, що це означає. Там, де російська завжди була частиною повсякденного життя, як і українська мова, на сході нашої держави, і там, де ви перетворюєте мирні міста сьогодні на руїни», - звернувся Зеленський до російських загарбників.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну.

Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-