У єдиній вцілілій школі Маріуполя загарбники хочуть почати навчання

У єдиній вцілілій школі Маріуполя загарбники хочуть почати навчання

Укрінформ
У Маріуполі в єдиній непошкодженій російським агресором школі №53 загарбники хочуть почати навчання у 4, 9 та 11 (12-х) класах. 

Про це розповів радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Маріуполь. Попри відсутність контролю в місті, окупанти намагаються створити картинку відновлення мирного життя… На сьогодні Іващенко (самопроголошений «мер» Маріуполя - ред.) призначив керівника освіти. За попередньою інформацією деякого пана Мирошниченка (дані уточнюються для повної ідентифікації), який уже заявив про підготовку до запуску процесу навчання для 4, 9 та 11 (12-х) класів. Місцем для «відновлення навчання» обрано єдину непошкоджену школу №53 (ту саму, де відбулося «обрання Іващенка»)», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що декілька днів поспіль близько 40 людей, яким пообіцяли заплатити, приводять школу до ладу. Навчання планують запустити з першого травня.

«Чому саме такі класи? Через бажання формальної інтеграції в російську та псевдореспубліканську систему освіти», - пояснив радник мера.

Читайте також: У Маріуполі для спалення тіл загиблих цивільних росіяни задіяли 13 мобільних крематоріїв - розвідка

Як повідомлялося, СБУ 9 квітня повідомила про підозру Костянтину Іващенку - колаборанту рф, якого російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя, йому загрожує довічне ув'язнення.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, з початку російського вторгнення у місті загинуло понад 10 тисяч мирних жителів і їх кількість може зрости до 20 тисяч, оскільки російські окупанти постійно атакують місто, а тіла маріупольців залишають «килимом на вулицях».

Читайте також: «Азов» отримав підкріплення: Арестович розповів про прорив морпіхів до захисників Маріуполя

У заблокованому російськими загарбниками Маріуполі зараз перебувають понад 100 тис. мирних людей.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов».

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-