У Маріуполі для спалення тіл загиблих цивільних росіяни задіяли 13 мобільних крематоріїв - розвідка

У Маріуполі для спалення тіл загиблих цивільних росіяни задіяли 13 мобільних крематоріїв - розвідка

Укрінформ
Керівництво росії наказало нищити будь-які докази злочинів своєї армії в Україні, зокрема в Маріуполі для спалення тіл загиблих цивільних працює 13 мобільних крематоріїв.

Про це у Телеграм повідомляє Головне управління розвідки МОУ, передає Укрінформ.

"Після широкого міжнародного розголосу геноциду українського народу в м.Буча Київської області, російські війська почали використовувати в Україні мобільні крематорії. Зокрема у Маріуполі зафіксовано перебування 13 мобільних крематоріїв для здійснення зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Всіх потенційних свідків звірств окупанти намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити", - йдеться у повідомленні.

У ГУР зазначили, що воєнною розвідкою України неодноразово фіксувалися факти використання мобільних крематоріїв на території Чернігівської області. Роботу мобільного крематорію противника зафіксовано у м. Новоайдар Луганської області.

Читайте також: Загарбники планують провести парад у Маріуполі 9 травня

ЗС росії також використовують мобільні крематорії для знищення тіл російських військовослужбовців, з метою приховування реальної кількості своїх солдатів, які загинули в ході російської агресії проти України та відмови у виплатах сім’ям загиблих росіян.

Наголошується, що дії російської армії підпадають під визначення “геноцид” відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього та статті 6 Римського статуту міжнародного кримінального суду. Російське керівництво й надалі намагатиметься приховувати факти військових злочинів в Україні.

Читайте також: «Азов» отримав підкріплення: Арестович розповів про прорив морпіхів до захисників Маріуполя

Як повідомляв Укрінформ, у Маріуполі запрацювали російські мобільні крематорії, щоб знищити будь-які свідоцтва злочинів своєї армії у цьому місті.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-