Мінветеранів: у Бородянці окупанти знищили реабілітаційний центр, є загиблі

Мінветеранів: у Бородянці окупанти знищили реабілітаційний центр, є загиблі

Укрінформ
На Київщині внаслідок прямого влучання снаряду російського танку у Бородянці було знищено Центр соціально-психологічної реабілітації населення Міністерства у справах ветеранів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба міністерства.

«У вівторок, 12 квітня, міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна відвідала звільнену від окупантів Бородянку та поспілкувалася з представниками Бородянського центру соціально-психологічної реабілітації населення. На жаль, внаслідок прямого влучання снаряду російського танку будівля зруйнована вщент. За період окупації та звірств російської армії загинули два співробітники Центру», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Бородянці під завалами виявили ще 7 загиблих

Як зазначається, до повномасштабного наступу рф на Україну в Центрі працювали 30 людей. Від початку війни в Україні з 2014 року тут надавали психологічну та фізичну допомогу ветеранам АТО/ООС, членам їхніх родин, сім’ям полеглих воїнів, а також усім жителям громади. Фахівці Центру активно співпрацювали з громадськими організаціями, волонтерами та територіальними громадами інших областей, допомагали реалізовувати державну ветеранську політику, сприяли героїзації наших захисників.

Зараз Центр переїхав до Бородянського академічного ліцею, де працює Центр гуманітарної допомоги. У маленькій кімнатці психологи надають допомогу постраждалим від російської агресії. Сьогодні це передусім діти.

Читайте також: На Київщині основні зусилля з розбирання завалів зосереджені на Бородянці - ДСНС

Також фахівці Центру допомагають тим, хто втратив під час російської окупації своїх близьких. До роботи долучаються волонтери.

«Коли зайшли російські загарбники, ми не могли працювати. Намагалися вивезти максимальну кількість людей з Бородянки. Зв’язку не було, води не було, пекли хліб, шукали медпрепарати, надавали першу медичну допомогу. Розносили ліки людям, які цього потребували. У перший день після звільнення у школі зробили гуманітарний штаб, ми увійшли до його складу і одразу почали надавати наші психологічні послуги. Це, напевно, й дає нам сил триматися», - сказала директорка Бородянського центру соціально-психологічної реабілітації населення Людмила Бойко.

Читайте також: Бородянка є одним із найбільш зруйнованих міст Київщини - Монастирський

Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна зазначила, що Центр реабілітації в Бородянці обов’язково буде відновлено. Також вона висловила думку про те, що у Бородянці має бути створено потужний реабілітаційний центр та центр дослідження феномену геноциду українського народу.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області основні зусилля щодо розбирання завалів кинуті на Бородянку. До аварійно-рятувальних робіт у селищі загалом залучені близько 300 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-