За день вдалося евакуювати понад 2,6 тисячі українців

За день вдалося евакуювати понад 2,6 тисячі українців

Укрінформ
Упродовж 12 квітня із небезпечних населених пунктів Запорізької, Донецької та Луганської областей вдалося евакуювати 2 671 людину.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук у Телеграмі, передає Укрінформ.

“За сьогодні евакуйовано 2 671 людину”, - зазначила Верещук.

Вона повідомила, що з Маріуполя та Бердянська на власному транспорті до Запоріжжя доїхали 2343 людини. Серед них, за її словами, 208 маріупольців та 2135 мешканців міст Запорізької області (Пологи, Василівка, Бердянськ та Мелітополь).

Читайте також: Із Луганщини евакуювали ще понад 300 жителів

Водночас колони автобусів, які виїхали із Запоріжжя для евакуації людей з Бердянська, Токмака та Енергодара, російські загарбники продовжують блокувати на блокпості у Василівці, поінформувала віцепрем’єр. «Ми шукаємо можливості для розблокування проїзду автобусів різними шляхами”, - додала Верещук.

Також вона розповіла, що з міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Кремінна та Попасна Луганської області вдалося евакуювати 328 людей.

Як повідомлялося, росія спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення становить близько 10 тис. осіб.

У заблокованому російськими загарбниками Маріуполі зараз перебувають близько 120 тис. мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-