На Херсонщині війська рф відпустили двох мешканців і викрали ще двох

На Херсонщині війська рф відпустили двох мешканців і викрали ще двох

Укрінформ
У Голопристанській громаді російські загарбники відпустили двох викрадених раніше людей і натомість викрали двох інших, доля інших викрадених містян, зокрема, міського голови – невідома.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють у Фейсбуці на сторінці Голопристанської міської ради.

«Російські військові досі перебувають у санаторії "Гопри"! Міський голова та інші наші хлопці досі перебувають у полоні, вчора у полон забрали ще двох мешканців нашої громади із села Гладківка та звільнили мешканця села Малі Копані Миколу Кицю та мешканця села Стара Збур'ївка Віктора Торопкова», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що лікарня та поліклініка працюють. Станом на ранок 12 квітня всі в'їзди-виїзди без блокпостів, але російські військові перебувають на території Старого пляжу та на березі річки Чайка..

Читайте також: На Запоріжжі загарбники викрали кримського татарина

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині російські окупанти викрали старосту Старої Збур'ївки Віктора Маруняка (Голопристанська ТГ), міського голову Голої Пристані Олександра Бабича, інших мешканців громади.

На Херсонщині жителі проводять мирні акції протесту проти російського агресора. Російські військові застосовують силу та зброю проти людей, є поранені та затримані. Також вони викрадають мешканців області.

Спеціалісти Міністерства цифрової трансформації створили для Херсонської області захищений чат-бот, який допоможе встановити долю зниклих жителів регіону.

Міжнародний комітет Червоного Хреста закликають направити своїх представників до Херсонської області для надання гуманітарної допомоги незаконно затриманим мирним громадянам, фіксації місця їхнього перебування і сприяння припиненню тортур та якнайшвидшому визволенню з тюремних камер

24 лютого президент рф путін почав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-