На Запоріжжі загарбники викрали кримського татарина

На Запоріжжі загарбники викрали кримського татарина

Укрінформ
У Мелітопольському районі Запорізької області російські загарбники викрали та вивезли у невідомому напрямку кримського татарина Асана Аблямітова.

Про це повідомляє КримSOS, передає Укрінформ.

“28-річного кримського татарина Асана Аблямітова викрали російські солдати з його будинку в селищі міського типу Якимівка Мелітопольського району Запорізької області”, - йдеться в повідомленні з посиланням на Уповноважену Верховної Ради України з прав людини Людмилу Денісову.

За її словами, до будинку, де проживає Аблямітов, вдерлися вісім російських солдатів. Чоловіка в цей час удома не було. Про обшуки в помешканні йому повідомили сусіди.

“Аби з’ясувати ситуацію, Асан зателефонував батькові, але відповів один із військовослужбовців і, погрожуючи вбити батьків, змусив Асана повернутися додому”, - повідомила Денісова.

Його примусово вивели та повезли у невідомому напрямку. За словами омбудсмена, підставами для викрадення є проукраїнська позиція та відмова співпрацювати з окупантами.

Читайте також: Заарештували ще одного жителя Херсона нібито за участь у "кримськотатарському батальйоні"

Також у селі Верхній Токмак Запорізької області загарбники їздять будинками та шукають учасників АТО/ООС і зброю. Вони обшукують помешкання, б’ють людей, чоловіків викрадають та вивозять у невідомому напрямку. Мешканцям села погрожують розправою.

За інформацією Людмили Денісової, російські окупанти викрали у Запорізькій області 106 громадян, зокрема 21 представника місцевої влади та двох журналістів. У полоні залишаються 63 особи, в тому числі десятеро посадовців та один журналіст.

В Україні триває повномасштабне вторгнення російської федерації, війська якої обстрілюють і знищують ключові об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстоко вбивають українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-