На повне розмінування Київщини треба більше року - голова ОВА

На повне розмінування Київщини треба більше року - голова ОВА

Укрінформ
В Київській області тривають роботи з розмінування основних напрямків, завершити планують до кінця травня.

Про це в Телеграмі з посиланням на телемарафон «Єдині новини» повідомив голова Київської ОВА Олександр Павлюк, передає Укрінформ.

«Щодо розмінування роботи тривають, кожен день ми зіштовхуємося з новими загрозами. Більше 11 тисяч вибухонебезпечних припасів знешкоджено. Ми знаходимо їх всюди: на дорогах, в будинках. Робота триває. Основні роботи по розмінуванню плануємо закінчити в квітні-травні. До кінця травня ми сподіваємося, що основні напрямки будуть очищені. Решта території буде охоплена з метою подальшого розмінування. Навіть року не вистачить, щоб повністю розмінувати київську область. Повертатися я поки не радив. Ми не можемо забезпечити людям безпеку у зв'язку з залишками вибухонебезпечних речовин», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Працюють цілодобово: як рятувальники розбирають завали у Бородянці

За словами голови Київської ОВА, нині зусилля спрямовані на відбудову інфраструктури звільнених територій, зокрема мостів.

«Всі зусилля ми зосередили на відбудову наших звільнених територій. В першу чергу це інфраструктура: міст один побудований. Сподіваюся, наступної суботи ми запустимо міст біля Стоянки, який дасть можливість рухатися по київській трасі. Київська траса уже очищена від решток техніки, небезпечних боєприпасів. Єдине що, цього тижня вона буде закрита, тому що міст на Макарів потребує демонтажу», - розповів Павлюк.

Окрім того, ведеться активна робота з відновлення електропостачання Київщини. До 31 квітня планують відновити електропостачання у всій області. На даний момент 66 населених пунктів залишаються без світла.

Разом з тим голова Київської ОВА не виключає імовірності ще однієї спроби армії рф піти на Київ. Він наголосив, що військові укріплюються й аналізують свої помилки під час першого наступу в бік столиці.

Читайте також: Повертатися на Київщину ще небезпечно, агресори залишили багато пасток - глава ОВА

Як відомо, 24 лютого російський президент володимир путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки, вбивають мирне населення, вчиняють злочини проти людяності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-