Працюють цілодобово: як рятувальники розбирають завали у Бородянці

Працюють цілодобово: як рятувальники розбирають завали у Бородянці

Фотохроніка війни
Укрінформ
Шостий день поспіль цілодобово рятувальники розбирають завали будинків у зруйнованій ворогом Бородянці на Київщині.

Роботу працівників ДСНС бачила фотокореспондент Укрінформу.

«Від того, що накоїв «русскій мір» у Бородянці, холоне кров навіть у досвідчених журналістів... Психологічно досі дуже важко усвідомлювати, скільки людей ворог залишив без шансу на порятунок. Важко усім. І рятувальникам, і волонтерам, і родичам, які вже все знають, проте продовжують чекати, і тим, хто допомагає передати кожну з цих трагічних історій», – розповіли рятувальники. 

З-під завалів уже дістали десятки тіл мешканців будинків на центральній вулиці селища, що було на шляху наступу російської армії на Київ.

Крім розбирання завалів, ДСНСники збирають документи та вцілілі речі, які передають правоохоронцям з надією, що знайдуться їхні власники.

За інформацією директора департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Володимира Демчука, роботи ведуться цілодобово. Залучено близько 300 осіб, зокрема й 70 волонтерів, які працюють спільно з рятувальниками.  

Бородянка опинилася під обстрілами артилерії та авіації окупантів від початку повномасшбатного вторгнення. На центральній вулиці селища зруйновано більшість багатоповерхівок, на які росіяни скидали зокрема й авіабомби. Місцевим та рятувальникам російські військові, продовжуючи обстріли, не давали розбирати завали, під якими на той момент були ще живі люди. Так руїни осель жителів Бородянки перетворилися на братські могили.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський назвав Бородянку одним із найбільш зруйнованих населених пунктів Київської області. У МВС закликали добровольців долучитися до розбирання завалів у смт.

За словами Генпрокурора Ірини Венедіктової, у Бородянці може бути найгірша ситуація із жертвами серед мирних жителів.
Читайте також: На руїнах Бородянки: який вигляд має селище після російської окупації

24 лютого президент рф путін оголосив про початок масштабного вторгнення в Україну. росіяни обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Київську область українські війська визволили від російських загарбників 2 квітня. У звільнених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-