На руїнах Бородянки: який вигляд має селище після російської окупації

На руїнах Бородянки: який вигляд має селище після російської окупації

Фотохроніка війни
Укрінформ
Бородянка – ще одне селище на Київщині, зруйноване ворогом під час повномасштабного вторгнення.

Такими руїни колись затишного, компактного селища побачив фотокореспондент Укрінформу.

У Бородянці російські окупанти обстрілювали житлові квартали з багатоповерхівками та приватні будинки, магазини, скидали бомби з літаків. Саме тут було зроблено одну з перших світлин, що шокували світ, масштабного руйнування 9-поверхового будинку, від якого після прильоту авіабомби майже нічого не залишилося.

Загарбники також розстріляли пам’ятник Тарасу Шевченку. Його погруддя стоїть на однойменній площі вже понад 20 років – від серпня 1999 року.

Зараз багато будинків перетворилися на суцільні руїни, знищена інфраструктура, на вулицях – розстріляні автомобілі.

Читайте також: Пекло у Бучі: такий вигляд має абсолютне зло

«Лише 42 дні тому 13 тисяч людей жило в цьому селищі. Російські окупанти принесли сюди смерть і руйнування. Вони хотіли вчинити те саме з усією Україною. Але наше військо відбило наступ. Тепер у Бородянці майорить український прапор», – зауважили в Міноборони, опублікувавши відео з дрона, на якому видно, який вигляд має знищене окупантами містечко. 

Сьогодні, 6 квітня, рятувальники почали розбирати завали на вулиці Центральній у Бородянці. Перед цим тривала зачистка і розмінування населеного пункту.

«Дивлячись на масштаби руйнувань, ми можемо лише здогадуватись про те, скільки страшних знахідок чекає на нас», – зауважили рятувальники. 

Однак була і життєствердна знахідка: на руїнах однієї з п’ятиповерхівок міста рятувальники виявили кошеня.

У малечі ще прищулені очі, вони тільки почали відкриватися – тож кошеняті близько 10 днів від народження. Та воно вже пробує роздивитися свого рятівника і світ навколо.

Врятоване життя – особлива цінність для працівників ДСНС. Їхня перемога цього разу виявилася пухнастою. Про подальшу долю врятованого кошеняти наразі не відомо.

За інформацією міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, щоб розібрати лише один зруйнований багатоповерховий будинок, рятувальникам ДСНС потрібен тиждень.

Як повідомляв Укрінформ, 4 квітня генпрокурор Ірина Венедіктова зазначила, що після російського вторгнення найгірша ситуація через жертви серед мирних жителів у Бородянці. При цьому Венедіктова не уточнила, про яку кількість жертв серед мирних жителів Бородянки йдеться.

Читайте також: У Бородянці росіяни стріляли по тих, хто намагався дістати людей з-під завалів - очільник селища

24 лютого президент рф путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: Геннадій Мінченко, Анатолій Сірик/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-