Повертатися на Київщину ще небезпечно, агресори залишили багато пасток - глава ОВА

Повертатися на Київщину ще небезпечно, агресори залишили багато пасток - глава ОВА

Укрінформ
За останній тиждень на території Київської області було знешкоджено 11 тисяч боєприпасів, залишених російськими агресорами.

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказав голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк, передає Укрінформ.

"Є велика небезпека для людей. Тільки за цей тиждень знешкоджено близько 11 тисяч боєприпасів. Це і міни, які не розірвалися, і встановлені пастки, розтяжки. Дуже багато "сюрпризів" залишають нам росіяни в містах, звідки вони виходять. Це потрібно дуже ретельно перевіряти. Тільки після того ми зможемо дати людям доступ до їхніх об'єктів", - сказав Павлюк.

Він додав, що людей, які повертатимуться до своїх помешкань, на блокпостах пропускатимуть, але влада не дає гарантію, що повернення є безпечним.

Читайте також: У Києві й області ще довго буде чутно вибухи - йде розмінування, боєприпасів дуже багато

"Тому варто почекати, поки ми проведемо всі заходи. Для того, щоб зберегти майно, додатково великі сили зосереджені в цих районах. Тільки близько 600 поліцейських прибуло з інших районів, щоб цілодобово встановити контроль за збереженням майна, недопущенням мародерства", - сказав Павлюк.

Він додав, що переважно серед мародерів - місцеві мешканці, які знають хто звідки виїхав, вони намагаються заходити в чужі домівки, але поліція їх затримує.

Читайте також: Ситуація на Київщині: в Ірпені та Гостомелі комендантська година закінчиться пізніше

Як повідомлялося, протягом 9 квітня в Київській області рятувальники обстежили територію площею 58,87 га, перевірили 52 об'єкти інфраструктури, 33 лінії електропередач і 2 км газопроводу.

У результаті робіт з розмінування було знешкоджено 1141 вибухонебезпечний предмет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-