У Києві й області ще довго буде чутно вибухи - йде розмінування, боєприпасів дуже багато

У Києві й області ще довго буде чутно вибухи - йде розмінування, боєприпасів дуже багато

Укрінформ
У Київській області до кінця квітня планують провести першу чергу з розмінування звільнених населених пунктів.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону розповів голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк.

"Поки у нас по плану перша черга. Хоча тяжко говорити, це великі терміни, бо більше місяця були бойові дії. До кінця квітня ми плануємо провести перші черги розмінування найбільше таких міст, де живуть, рухаються і працюють люди. Це ми не беремо до уваги лісові масиви. Я думаю, в кінці квітня ми зможемо дати певні рекомендації людям щодо повернення", - зазначив він.

Також планується до кінця квітня провести відновлення першої черги електропостачання.

Читайте також: Заміновані будинки, погреби: де на Київщині сапери знаходять вибухівку

"Роботи також ідуть повним ходом з відновлення газопостачання та об'єктів інфраструктури. Ми поки спланували дві черги - до кінця квітня та до кінця травня. До кінця травня основні роботи ми маємо виконати, для того щоб населення було обізнане в безпековій ситуації. У нас ведеться інтерактивна карта, де чітко видно де є в районі замінування, де небезпечно рухатися. Ми розуміємо бажання людей повернутися до домівок, але це безпека для них в першу чергу. Тому рекомендуємо їм поки утриматися", - наголосив він.

Він повідомив, що сьогодні ведеться робота по розмінуванню Київської області.

"17 груп в кількості 80 спеціалістів, 31 одиниця техніки з усієї України працюють зранку до вечора, як дозволяють умови місцевості, для того щоб в максимально короткі терміни розмінувати населені пункти, дороги, і забезпечити безпеку людей. На 8 квітня 127 гектарів території розміновано, 292 об'єкти, 70 кілометрів доріг, близько 9400 боєприпасів знайдено та знешкоджено", - розповів він.

Також він повідомив, що вибухи, які чули кияни - це робота піротехніків з розмінування територій.

Читайте також: Авіабомби, залишки «Іскандера» та міни - результат першого етапу розмінування в Ірпені

"Вибухи, які ви чули - це йде знешкодження, підрив боєприпасів, які не розірвалися. Визначені місця, подалі від населених пунтків, де безпека для населення. Вони всі підриваються, є відповідний алгоритм знешкодження боєприпасів, тому ви ще довго будете чути вибухи, тому що боєприпасів дуже багато, дуже багато як залишків снарядів, мін, так і залишаються сюрпризи в якості замінування будівель, машин, трупів, які залишаються після ворога", - розповів він.

Як повідомлялось, Генеральний штаб ЗСУ 1 квітня поінформував про відновлення контролю українських військ над більш як 20 населеними пунктами у Київській та Чернігівській областях.

На Київщині за добу, 8 квітня, піротехнічні підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій залучалися 417 разів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-