Авіабомби, залишки «Іскандера» та міни - результат першого етапу розмінування в Ірпені

Авіабомби, залишки «Іскандера» та міни - результат першого етапу розмінування в Ірпені

Фото
Укрінформ
У визволеному від росіян Ірпені під час першого етапу розмінування вилучено авіаційні бомби, залишки ракетного комплексу "Іскандер", касетні боєприпаси, протипіхотні міни та саморобні вибухові пристрої.

Як передає Укрінформ, про це Національна поліція повідомляє у Фейсбуці.

За словами голови Національної поліції України Ігоря Клименка, весь світ побачив наслідки перебування російських військових на Київщині і ті звірства, які вони вчиняли щодо мирних людей. Тож після звільнення робота насамперед була спрямована на посилення там поліцейської присутності для патрулювання, зачистки від диверсійно-розвідувальних груп, реагування на всі повідомлення громадян і на допомогу місцевим жителям, але не менш важливим завданням було і є розмінування звільнених селищ і міст.

Читайте також: У Києві проводять слідчі дії з жителями Оболонського району, які постраждали від обстрілів рф

"Зведений загін вибухотехніків Нацполіції спільно із піротехніками ДСНС одразу приступили до зачистки, адже військові рф залишили після себе тисячі небезпечних "сюрпризів". І це не лише боєприпаси, які не вибухнули, і сховки боєкомплекту, а й спеціально встановлені розтяжки і замінована техніка", - заявив Клименко.

За його словами, лише в Ірпені вибухотехніки Нацполіції вилучили понад 3000 вибухонебезпечних предметів - авіаційні бомби, залишки оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер", протитанкові ракетні комплекси, касетні боєприпаси, протипіхотні міни ОЗМ-72, снаряди до гармат, мінометні міни, автоматичні гранатомети, саморобні вибухові пристрої та набої різного калібру. Усі ці предмети будуть знищені у спеціально відведеному місці.

Завершено перший етап розмінування Ірпеня / Фото: Національна поліція України

"І сьогодні ми можемо говорити, що завершено перший етап розмінування Ірпеня: в місті зачищено місця базування армійців і ведення активних бойових дій, покинуті бойові позиції та вулиці. Наступним етапом розмінування буде зачистка від небезпечних предметів житлового фонду міста", - зазначив глава Нацполіції.

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня Ірпінь визволили від російських загарбників. Міський голова Олександр Маркушин повідомив, що 6 квітня у місті почали розбирати завали, щоб жителі могли якнайшвидше повернутися додому.

З 21:00 7 квітня до 9:00 11 квітня в Ірпені запроваджена комендантська година. За словами Маркушина, в'їзд у місто повністю закрито.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-