У неділю гуманітарними коридорами вдалося евакуювати 2 824 людей

У неділю гуманітарними коридорами вдалося евакуювати 2 824 людей

Укрінформ
У неділю, 10 квітня, завдяки роботи гуманітарних коридорів вдалося евакуювати у безпечніші місця 2 824 людей.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, передає Укрінформ.

«Всього за сьогодні евакуйовано 2 824 людей. По гуманітарних коридорах з Маріуполя та Бердянська за сьогодні на власному транспорті та автобусах для евакуації до Запоріжжя доїхали 2 622 людини. З них із Маріуполя – 213 людини, 2 409 людей доїхали з міст Запорізької області: Пологи, Василівка, Бердянськ та Мелітополь», - зазначила Верещук.

При цьому колони автобусів, які сьогодні зранку виїхали із Запоріжжя для евакуації людей з Бердянська, Токмака та Енергодара, утримуються окупаційними військами на блокпосту у Василівці.

Читайте також: Кулебапро перемовини з рф: Готовий, якщо це врятує людське життя

За словами Верещук, домовленості щодо проїзду автобусів для евакуації людей з цих міст вже другий день порушуються російською федерацією. Але українська влада в будь-якому разі планує продовжувати прориватись до наших людей.

«З міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Кремінна та Попасна в Луганській області сьогодні вдалося евакуювати 202 людини. При цьому постійно порушувався режим тиші з боку окупаційних військ», - додала віцепрем’єр.

Читайте також: Від розвитку подій на Донеччині та Луганщині залежатимуть переговориГайдай

Як повідомлялось, зранку 10 квітня віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук анонсувала погоджені на неділю 9 гуманітарних коридорів. Упродовж суботи, 9 квітня, вдалося загалом евакуювати 4532 людини.

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст та селищ. російські військові влаштовують у тимчасово захоплених населених пунктах терор, катуючи та вбиваючи мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-