Від розвитку подій на Донеччині та Луганщині залежатимуть переговори – Гайдай

Від розвитку подій на Донеччині та Луганщині залежатимуть переговори – Гайдай

Укрінформ
За кілька днів рашисти можуть піти в наступ на Луганському та Донецькому напрямках, і від того, як розвиватимуться там події, залежатиме переговорний процес із рф.

Про це в інтерв’ю “Українській правді” сказав голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

“Ми чекаємо наступу десь три-чотири дні. Вони поки що гальмують, бо не хочуть повторення свого дебільного бліцкригу, який триває вже так багато днів. Вони не хочуть повторення, тому накопичують сили так, щоб 100% зробити прорив. Повинні були ще вчора-позавчора. Не вийшло. Більше того, наші їх десь піддавлюють, десь не підпускають. Думаю, декілька днів - і вони підуть у наступ. Від того, як буде розвиватися цей наступ, залежатиме переговорний процес”, - сказав Гайдай.

Читайте також: Використають все, що у них є: Гайдай спрогнозував, як рф піде в наступ на Луганщині

На його думку, важливо, щоб переговорники чітко розуміли, що наші ЗСУ забезпечені всім необхідним, а в людей немає паніки, тоді можна буде спокійно проводити перемовини.

“Тут чітко буде повторений сценарій 2014-го року, коли цілу добу були переговори. Чому? Тому що вони чекали, поки захоплять аеропорт. Його все ніяк не могли захопити, і Дебальцеве так само мало лягти, а Дебальцеве не здавалося. Тут так само буде. Усе залежатиме від того, як розвиватимуться події в Донецькій та Луганській областях”, - резюмував очільник Луганської ОВА.

Читайте також: На Луганщині змінили маршрути евакуації і закликають людей не баритися

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-