На Луганщині відновили електропостачання ще 30 тисячам абонентів

На Луганщині відновили електропостачання ще 30 тисячам абонентів

Укрінформ
У Луганській області 9 квітня електромонтери відновили електропостачання 30 тис. абонентів, ще 97,32 тис. споживачів залишаються без електроенергії. 

Про це написав голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Електрики «ЛЕО» та місцевих РЕМів за добу скоротили кількість знеструмлених споживачів на 30 тисяч", - написав керівник ОВА.

Енергетики заживили декілька населених пунктів, також триває відновлення водопостачальної мережі в Сєвєродонецьку. Там, де є доступ та хоч трохи вщухають російські обстріли, ведуться ремонтні роботи.

Наразі на Луганщині знеструмленими залишаються 35 населених пунктів – 23 повністю та 12 частково. 97 320 споживачів перебувають без електроенергії.

Газопостачання відсутнє в 34 населених пунктах (104 244 абоненти) – у 26 повністю та 8 частково.

Без водопостачання Рубіжне та Попасна, частково Лисичанськ.

Читайте також: Від розвитку подій на Донеччині та Луганщині залежатимуть переговориГайдай

Як повідомляв Укрінформ, у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 10 квітня зазначається, що на Луганщині тривають артилерійські та ракетні обстріли житлових кварталів та місць евакуації цивільного населення з районів ведення бойових дій. Противник продовжує наступальні дії в напрямку населених пунктів Попасна та Сєверодонецьк.

10 квітня на Луганщині погоджено гуманітарні коридори за п’ятьма напрямками – із Сєвєродонецька, Рубіжного, Лисичанська, Попасної та Гірської громади. Місцева влада закликає людей евакуюватися, звідки ще можливо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-