Ворог обстрілює три області, на Луганщині й Донеччині тривають бої – зведення ОВА

Ворог обстрілює три області, на Луганщині й Донеччині тривають бої – зведення ОВА

Укрінформ
На Луганщині та Донеччині тривають бойові дії, ворог обстрілює Дніпропетровську, Харківську й Миколаївську області, на Херсонщині — гуманітарна катастрофа.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00.

На Луганщині тривають артилерійські та ракетні обстріли житлових кварталів та місць евакуації цивільного населення з районів ведення бойових дій. Противник продовжує наступальні дії в напрямку населених пунктів Попасна та Сєверодонецьк. Успіху вороги не мають. Вранці — потужний обстріл Сєверодонецька. З-під завалів врятовано двох пенсіонерів. Одна людина загинула, чотири поранено.

У Донецькій області тривають активні бойові дії вздовж усієї лінії зіткнення. Наступ поблизу Мар'їнки відбито. Обстріли Вугледара, Красногорівки, Авдіївки, Торецької та Очеретинської ТГ. Населені пункти частково знеструмлені.

Читайте також: Доба антирекордів для області: ворог обстріляв Дніпропетровщину

Маріуполь - без змін. Тримається попри блокаду і значно переважаючі сили орків. Евакуація з області продовжується, зокрема й залізницею.

На Дніпропетровщині тривога була практично щогодини, зранку теж. Вночі — прильоти у кількох районах області. Поцілили у фермерське господарство, промисловий та інфраструктурний об’єкти. Станом на ранок є інформація про одного постраждалого.

У Харкові вночі знову ворог вів обстріли із артилерії та РСЗВ в житлових районах міста. В області сили рф «працюють» на Ізюмському напрямку, але ЗСУ тримають позиції.

Читайте також: російські загарбники намагаються прорватися в районі Ізюму

На Миколаївщині ввечері та вночі були обстріли населених пунктів області. Внаслідок цього постраждали інфраструктурні об'єкти. За попередньою інформацією, людських жертв нема.

На Херсонщині неспокійно: жителі майже всіх населених пунктів повідомляли про вибухи та обстріли, особливо на межі областей. Також продовжують надходити повідомлення про мародерство, яке вчиняють окупанти у селах, кидають гранати у будинки, забирають їжу, транспорт. В області гуманітарна катастрофа.

Відносно спокійно ніч минула у багатьох регіонах України: на Волині, Закарпатті, Рівненщині, в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Хмельницькій областях, у Київській, Одеській, Миколаївській, Вінницькій, Запорізькій, Тернопільській областях, на Кіровоградщині, Житомирщині, Черкащині, Чернігівщині, Полтавщині та Сумщині.

Читайте також: У Сєвєродонецьку росіяни обстріляли школу та дві багатоповерхівки

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні й розпочав масштабне вторгнення. Війська рф обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-