російські загарбники намагаються прорватися в районі Ізюму

російські загарбники намагаються прорватися в районі Ізюму

Дані Генштабу
Укрінформ
Російські загарбники здійснюють спроби прорватися в районі міста Ізюм.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Так, станом на 06.00 10 квітня російська федерація продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти України.

Зокрема російські війська намагаються прорвати оборону підрозділів ЗСУ в районі міста Ізюм та встановити повний контроль над Маріуполем. Також здійснюють спроби покращити тактичне положення своїх підрозділів на Миколаївському напрямку.

Читайте також: Від долі Маріуполя залежатимуть і подальші дії російських військових - Зеленський

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєві зміни у стані та діяльності російських військ не зафіксовані.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує часткове блокування Харкова, здійснює обстріли міста з використанням реактивних і ствольних артилерійських систем та мінометів, переміщує додаткові підрозділи до міста Ізюм для посилення угруповання на вказаному напрямку.

Читайте також: війська рф зруйнували Ізюмський приладобудівний завод

У Донецькому і Таврійському операційних районах противник здійснює артилерійські та мінометні обстріли на більшості напрямків, проводить штурмові дії в Маріуполі, завдає авіаційних ударів, намагається захопити центральну частину міста.

На Південнобузькому напрямку росіяни вчергове спробували встановити контроль над Олександрівкою, однак успіху не мали. Натомість втратили до ротної тактичної групи особового складу й техніки.

Російські війська продовжили обстрілювати з артилерії Нововоронцовку, Мар’янське, Новогригорівку та Шевченкове.

У зв’язку зі значними санітарними втратами особового складу та техніки загарбники розгорнули військові шпиталі та ремонтні майстерні військової техніки на тимчасово зайнятих територіях Харківської, Запорізької і Херсонської областей.

За даними Генштабу, в умовах постійного надходження поранених військовослужбовців збройних сил рф у шпиталях не вистачає кваліфікованого медичного персоналу. Також у ворога є проблеми із запасами медичних препаратів, поповнення яких практично не здійснюється.

Особовий склад ремонтних майстерень із відновлення техніки ворога вимушений працювати цілодобово в умовах відсутності стабільного постачання запасних частин і агрегатів.

Відзначається прибуття ремонтно-відновлювальних бригад із території росії (Ярославська область) для проведення ремонтно-відновлювальних робіт залізничних шляхів на тимчасово зайнятих територіях Харківської області.

У населених пунктах Мелітопольського району Запорізької області російські загарбники продовжують обшуки помешкань цивільного населення.

Згідно з інформацією Генштабу, під час обшуків росіяни перевіряють документи, наявність автомобільного транспорту, запаси продуктів харчування, здійснюють допити щодо місць роботи близьких родичів та вимагають інформацію про колишніх співробітників правоохоронних органів, військовослужбовців ЗСУ, учасників АТО/ООС.

У місті Нова Каховка ворог використовує потужності місцевих типографій для підготовки агітаційних матеріалів (брошур, буклетів, плакатів, бланків) для проведення так званого “референдуму щодо створення херсонської народної республіки”.

У Луганській області посилюються заходи російсько-окупаційних адміністрацій з примусової мобілізації населення на тимчасово окупованих територіях.

На території Донецької та Луганської областей українські захисники за минулу добу відбили вісім ворожих атак, знищили чотири танки, вісім одиниць броньованої та сім одиниць автомобільної техніки противника.

Угруповання Повітряних сил ЗСУ за попередню добу уразили 13 повітряних цілей: три літаки, один гелікоптер, п’ять безпілотників та чотири крилаті ракети.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська з 24 лютого по 9 квітня втратили вже близько 19 100 осіб. Серед втрат ворога також 706 танків 705, 1895 бойових броньованих машин, 335 артилерійських систем, 108 реактивних систем залпового вогню, 55 засобів протиповітряної оборони, 151 літак, 136 гелікоптерів, 7 кораблів / катерів, 76 цистерн з паливно-мастильними матеріалами та інша техніка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-