СБУ накрила на Житомирщині ботоферму, що генерувала для рф 20 тисяч ботів щомісяця

СБУ накрила на Житомирщині ботоферму, що генерувала для рф 20 тисяч ботів щомісяця

Укрінформ
Викрита на Житомирщині ботоферма, що працювала на російського "замовника", створювала до 20 тисяч фейкових акаунтів щомісяця.

Про це у Фейсбуці повідомляє Управління СБУ у Житомирській області, передає Укрінформ.

«За оперативними даними, через цю фабрику ботів ворог щомісяця здійснював реєстрацію від 10 до 20 тисяч акаунтів – перш за все у заборонених в Україні доменних зонах; через згенеровані акаунти здійснювалися DDoS-атаки на інформаційні ресурси державних органів та об’єкти критичної інфраструктури; розсилалися фішингові листи зі шкідливим програмним забезпеченням, яке відкривало доступ до інформації, що підлягає захисту», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: СБУ викрила ще одну ворожу ботоферму у Харкові

За попередніми даними розслідування, до цієї діяльності причетний кібербізнесмен із Бердичева. Саме він упродовж тривалого часу забезпечував безперебійний процес серійного створення ботів.

За інформацією спецслужби, «кінцевий набувач» готових облікових записів - громадянин держави-агресора, який є ініціатором та головним бенефіціаром цього бізнесу.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта справи, де базувалася ботофабрика, правоохоронці вилучили серверне та комутаційне обладнання, комп’ютерну техніку із доказами злочинних дій.

Триває перевірка інформації щодо належності покупця з рф ботів до спецслужб країни-агресора.

Як повідомлялося, СБУ ліквідувала ворожі агентурні мережі, що здійснювали кібертеракти та інформаційні диверсії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-