СБУ викрила ще одну ворожу ботоферму у Харкові

СБУ викрила ще одну ворожу ботоферму у Харкові

Укрінформ
Служба безпеки України викрила ворожу ботоферму у Харкові, яка працювала виключно по українських військовослужбовцях і співробітниках правоохоронних відомств.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє прессцентр СБУ.

«СБУ викрила нову ворожу ботоферму у Харкові. Вона працювала виключно по наших військових і співробітниках правоохоронних відомств. А саме – через розсилку СМС із пропозиціями здатися та перейти на бік окупантів», - йдеться у повідомленні.

Таким чином спецслужби рф намагалися провести спеціальну інформаційну операцію і розхитати морально-психологічний стан українських силовиків, поінформував речник СБУ Артем Дехтяренко.

За його словами, ворог розсилав повідомлення із пропозиціями здатися та перейти на бік загарбників.

«Исход событий предрешен! Будьте благоразумны и откажитесь от поддержки национализма и дискредитировавших себя руководителей страны, уже сбежавших из столицы», – говорилося у цих брехливих СМС, які цитує СБУ.

Цю ботоферму досить швидко виявили та знешкодили кіберфахівці СБУ.

За час своєї недовгої роботи через цей канал ворог відправив близько п'яти тисяч СМС. Найцікавіше, що все обладнання було розміщене на Дніпропетровщині, але дистанційно керувалося з рф. Власник помешкання зізнається, що навіть не здогадувався про свою роль у «спецоперації» ворога. Він повинен був лише підключити обладнання до інтернету та завантажувати сім-картки операторів мобільного зв’язку.

Як поінформував Дехтяренко, роботу власника помешкання російські спецслужби оцінили у дві тисячі доларів щомісяця.

Наразі вся техніка вилучена, а з усіма причетними СБУ проводить відповідні заходи.

Як повідомлялося, у СБУ поінформували, що російським загарбникам автоматично продовжують контракти, які закінчилися ще до початку бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-