Під консульство рф у Львові принесли вкрадені мародерами «закривавлені» речі

Під консульство рф у Львові принесли вкрадені мародерами «закривавлені» речі

Фото
Укрінформ
У Львові біля будівлі консульства рф відбулася акція протесту. Містяни принесли речі та побутову техніку, як символ мародерства, яке вчиняє російська армія на території України та облили їх червоною фарбою.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це пам’ятник мародерству, який повинен стояти біля кожного консульства і посольства росії у світі. Є люди, які ще досі прагнуть поширювати «рускій мір», і ми хочемо, щоб там, де вони працюють, було створено такі па’ятники, щоб яскравіше показати, якою насправді є їхня нація і їх армія», - розповіла ініціаторка акції, директорка Муніципального мистецького центру у Львові Ляна Мицько.

Читайте також: У білорусі військові рф влаштували «базар» для продажу награбованого в Україні

Під час мовчазної акції протесту льв’яни зносять речі, які найчастіше викрадають російські мародери. Зокрема, серед експозиції є пральні машинки, монітори, телевізори, електрочайники, килими, сковорідки, дитячі самокати, системні блоки і навіть сушарки для рук, які загарбники зривали в туалетах на АЗС.

Читайте також: Сільгосптехніку, яку російські мародери вкрали у Мелітополі, помітили у Криму та Чечні

Мицько зауважила, що в основному акція скерована на іноземні ЗМІ, яких у Львові зараз є понад 500 представництв. Через цей жест організатори намагаються достукатися до світу, щоб вони робили схожі речі для дискредитації російської армії.

Читайте також: Російські мародери вже продають в інтернеті спортивні «трофеї» з України

У Львові це одноразова акція і носить більш вітринний характер, адже представників російської дипустанови вже давно немає в місті, а залишилася лише вивіска на паркані.

Як повідомляв Укрінформ, в Бухаресті 6 квітня автомобіль в'їхав у зону безпеки, облаштовану навколо посольства рф. Він врізався у ворота, й водій продовжував тиснути на газ. Жандарми, які охороняли дипломатичне представництво, оперативно втрутилися і спробували витягти водія з автомобіля, після чого він підпалив себе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-