У білорусі військові рф влаштували «базар» для продажу награбованого в Україні

У білорусі військові рф влаштували «базар» для продажу награбованого в Україні

Укрінформ
У білорусі російські військові облаштували спеціалізований базар, де продають награбоване в Україні майно.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє в Телеграмі.

У місті Наровля (білорусь) загарбники облаштували спеціалізований базар, де продають награбоване в Україні майно. В "асортименті" мародерів: пральні та посудомийні машини, холодильники, дорогоцінні прикраси, автомобілі, велосипеди, мотоцикли, посуд, килими, витвори мистецтва, дитячі іграшки, косметика. "Тобто, все, що росіяни здобули шляхом мародерства та грабунку мирного населення в Україні", - ідеться в повідомленні.

Також російські військові намагаються обміняти викрадену валюту – долари та євро, але через внутрішні обмеження з обігу валюти білоруси "неохоче погоджуються на обмінні операції та пропонують окупантам звертатися в місцеві банки. Росіяни відмовляються, пояснюючи це забороною командування".

Агресори організували централізоване постачання нових партій мародерського "товару" на свій базар. Зокрема, з міста Буринь (Конотопський район Сумської області) у напрямку державного кордону рухається колона вантажних автомобілів з різноманітним майном – промисловими товарами та речами домашнього вжитку.

У Мозирі (Білорусь) скупчуються російські військові КамАЗи, з яких солдати вивантажують пакунки з речами, здобутими шляхом мародерства. Награбоване відправляється до рф російською службою експрес-доставки СДЕК.

Як повідомлялося, 24 лютого за вказівкою президента рф путіна розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну.

Фото: PAP/Wojtek Jargiło

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-