Окупованій Каховці загрожує гуманітарна катастрофа

Окупованій Каховці загрожує гуманітарна катастрофа

Укрінформ
В тимчасово захопленій Каховці загарбницька влада не збирається займатися проблемами міста. Для уникнення  гуманітарної катастрофи містян закликають активізуватися.

Про це у Фейсбуці написав керівник виконавчого апарату Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

«Законне керівництво було усунуте від виконання своїх обов’язків. Впевненості в діях окупантів аж ніяк немає. Займатися проблемами міста в їх плани не входять. Вони, як ми знаємо, лише проблеми створюють. В закладах гуманітарної сфери міста вже є ряд проблематичних питань», - зазначив Соболевський.

Читайте також: В окупованій Каховці діятиме «воєнна поліція» загарбників

Він уточнив, що є нагальні потреби в ряду соціальних закладів. Зокрема, Центр соціально-психологічної реабілітації дітей "Радість", де знаходиться 49 дітей, потребує ліків, засобів гігієни, памперсів, харчових продуктів. Геріатричний пансіонат, який містить 200 підопічних, має аналогічні потреби.

У територіальному центрі соціального обслуговування Каховки, який обслуговує 300 одиноких осіб, дуже потребують ліків, зокрема, для щитоподібної залози, від тиску, серцеві, знеболювальні, інсуліну та харчових продуктів.

Читайте також: На Херсонщині окупанти викрали ще одного депутата обласної ради

«Хочу звернутись до каховчан. Ви - українці й ви на своїй землі. Не лишайте у скруті своїх співгромадян. За можливості, допоможіть закладам соціальної сфери, зазначеним вище. Ми є єдина команда тих, хто любить свою країну, своє місто і своїх людей», - додав Соболевський.

Як повідомляв Укрінформ, міський голова Каховки на Херсонщині Віталій Немерець, який не погодився співпрацювати із загарбниками, виїхав із захопленого військами рф міста на підконтрольну українській армії територію.

1 квітня озброєні військові рф прийшли на засідання міськвиконкому Каховки і призначили «керувати» містом Павла Філіпчука, який донедавна жив у російському місті Сочі і повернувся за кілька днів до нападу рф на Україну. Крім того, загарбники призначили «своїх людей» на посади керівників поліції і водоканалу.

Читайте також: Агресори викрали чотирьох учасників мирного мітингу в Каховці

24 лютого президент росії путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-