Держава виділила 18 мільярдів для гумдопомоги на тимчасово окупованих територіях

Держава виділила 18 мільярдів для гумдопомоги на тимчасово окупованих територіях

Укрінформ
Держава виділила 18 млрд гривень на закупівлю продуктів харчування, ліків і будматеріалів для людей на тимчасово окупованих територіях і територіях, де ведуться бойові дії, й планує роздати 12 млн таких гуманітарних пакетів.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Прем'єр-міністрів України Денис Шмигаль в ефірі телемарафону.

«Поставка гуманітарних вантажів на окуповані території, на території, де ведуться бойові дії, на території, де є оточені міста. Держава виділила 18 млрд грн, визначила Укрзалізницю ключовим закупівельником харчових продуктів. Ми визначили трошки більші, ніж 10 основних харчових продуктів, які складають основний харчовий набір на час війни», - сказав глава уряду.

Крім того, ці гроші також витрачатимуться на визначений перелік будівельних матеріалів для швидкого відновлення пошкоджених об’єктів там, де це можливо, а також на ліки.

Читайте також: Витрати на зарплати держслужбовцям скоротили на 10% - Шмигаль

Шмигаль запевнив, що в тимчасово окуповані українські міста також намагаються доставити ці вантажі через гуманітарні коридори.

«Ми плануємо роздати 12 млн таких сухпайків, таких гуманітарних пакетів людям, які потребують елементарного – їжі і ліків», - підкреслив Прем’єр-міністр.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-