рашисти вкрали фури з гумдопомогою для Мелітополя - мер

рашисти вкрали фури з гумдопомогою для Мелітополя - мер

Укрінформ
російські загарбники не пропустили гуманітарний вантаж до Мелітополя та вилучили автобуси і фури з ним.

Про це у Фейсбуці повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Окупанти не пропустили наш гуманітарний конвой до Мелітополя! Більше того, погрожуючи водіям, вони нахабно забрали всі автобуси та фури з гуманітарним вантажем собі", - написав мер.

Він додав, що відтак мелітопольці та мешканці району не тільки не отримають життєво важливу допомогу (ліки для важкохворих, продукти та засоби гігієни, яких вже немає у місті), а й не зможуть виїхати з Мелітополя.

"Чи варто казати, що російські окупанти порушують всі можливі норми міжнародних угод та всі  норми людяності? Це питання давно стало риторичним. Згідно з Женевськими конвенціями, гарантом для гуманітарних коридорів є Міжнародний комітет Червоного Хреста. Ця організація взяла письмові запевнення з обох сторін про наміри забезпечити гуманітарний коридор", - додав Федоров.

Він підкреслив, що росія не виконала свої зобов'язання щодо гуманітарного коридору.

"Випадок з гуманітарною допомогою для Мелітополя - яскравий приклад для всього цивілізованого світу про те, що обіцянки росії навіть перед міжнародними організаціями нічого не варті. Проте ми не зупинимось і продовжимо боротись за рідний Мелітопольський край. Ворог не зламає нас, а тільки ще більше розлютить, щоб ми вистояли та перемогли", - наголосив Федоров.

Читайте також: У Мелітополі російські військові викрали більш як 100 людей - мер

7 квітня ввечері Федоров повідомляв, що гуманітарний конвой, який 6 квітня вийшов із Запоріжжя, під'їжджає до Мелітополя, але загарбники пропустили лише автобуси, заблокувавши вантажівки з допомогою. Він висловлював сподівання, що до кінця дня гумконвой доїде і вже зранку формуватиметься колона для евакуації людей.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук також анонсувала, що 7 квітня до міста Мелітополь доїде колона з дев'яти автобусів для евакуації людей.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують та вбивають мирне населення.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-