З Маріуполя до росії та «днр» примусово вивезли персонал та пацієнтів лікарні

З Маріуполя до росії та «днр» примусово вивезли персонал та пацієнтів лікарні

Відео
Укрінформ
Із Маріуполя російські військові примусово вивезли персонал та пацієнтів міської лікарні №4 ім. Мацука на територію рф і так званої «днр».

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада та опублікувала відео, на якому можна побачити, як російськи загарбники вивозять людей із лікарні.

«Персонал та пацієнти міської лікарні №4 ім. Мацука були примусово вивезені з Маріуполя на тимчасово окуповану територію України. Відомо, що до медичного закладу прийшли озброєні люди, які в ультимативній формі повідомили, що лікарі та пацієнти повинні виходити та сідати до транспорту окупантів. Виснажені та налякані люди були вимушені виконати накази російських терористів», - йдеться у повідомленні.

У міськраді зазначили, що подальша доля цих людей невідома. Раніше вже були підтверджені випадки, коли людей відправляли до депресивних регіонів росії.

За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, наразі формується єдина база незаконно депортованих людей для того, щоб потім повернути кожного маріупольця в Україну. «Ми вже розуміємо, що окупанти насильно вивезли що найменш 40 тисяч жителів Маріуполя. Наша мета – створити дієвий механізм повернення цих людей. Це складна робота, яку ми ведемо у повній координації з Павлом Кириленко, головою Донецької обласної воєнної адміністрації», - заявив Бойченко.

Як повідомлялося, російська агресія спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення становить близько 5 тис. осіб, з них близько 210 дітей.

У заблокованому російськими загарбниками Маріуполі зараз перебувають близько 130 тис. мирних людей, вони благають про порятунок.

Маріуполь російські війська перетворили на величезну руїну, жителі з голоду втрачають свідомість на вулицях, ворожі авіабомби їх живцем ховають у бомбосховищах.

У Маріуполі знаходяться бійці полку «Азов», які продовжують боронити місто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-