Вінницький зоопарк евакуював з Одещини ягуара та тигрицю

Вінницький зоопарк евакуював з Одещини ягуара та тигрицю

Фото
Укрінформ
Розташований у Вінниці Подільський зоопарк евакуював із приватного зоопарку на Одещині, який знаходиться в зоні бойових дій, ягуара та тигрицю.

Про це Подільський зоопарк повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Вінницький зоопарк евакуював із зони бойових дій ягуара та тигрицю / Фото: Подільський зоопарк

«Великі киці-переселенці тепер житимуть у нашому зоопарку. Подільський зоопарк евакуював ягуара та тигрицю уссурійську із зони бойових дій з приватного зоопарку на Одещині. Під обстрілами тварини були приречені на голодну та насильницьку смерть. Власники покинули територію України. Тож евакуація проходила в стислі терміни», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що фізичний стан врятованих тварин хороший. Обом тваринам по три роки. Невдовзі вони стануть дорослими, тому в зоопарку шукатимуть їм пару. Але перед цим треба збудувати новоселам гарні вольєри з дотриманням усіх вимог утримання таких тварин.

Читайте також: Тварин із зоопарку під Харковом вивозять до Дніпра, Києва та Житомира

Фахівці зоопарку очікують, що адаптація тварин триватиме до трьох тижнів, їм доведеться звикати до нового клімату і нових доглядачів.

Витрати на утримання нових хижаків у зоопарку не були заплановані. То му адміністрація просить усіх вінничан взяти тварин-переселенців під опіку.

Читайте також: Порятунок під обстрілами: як вивозили тварин з екопарку під Києвом

Як повідомляв Укрінформ, російські війська майже повністю зруйнували "Фельдман-Екопарк" під Харковом. Тварин погодилися прийняти три міста: Дніпро, Київ і Житомир.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-