Тварин із зоопарку під Харковом вивозять до Дніпра, Києва та Житомира

Тварин із зоопарку під Харковом вивозять до Дніпра, Києва та Житомира

Укрінформ
Окупанти майже повністю зруйнували "Фельдман-Екопарк" під Харковом. Тварин погодилися прийняти три міста.

Про це написав у Телеграмі міський голова Дніпра Борис Філатов, повідомляє Укрінформ.

Сьогодні ми, Дніпровська мерія, вивозимо тварин з «Фельдман-Екопарк» під Харковом. Під обстрілами ми рятуємо тварин. Вивозимо їх до Дніпра, Києва та Житомира”, - йдеться у дописі.

Він також написав, що українці рятують мавп, пантер, ведмедів та папуг, тоді як у “сусідній країні просто живуть нелюди, яким наплювати навіть на останки своїх родичів”.

Читайте також: Фельдман Екопарк під Харковом повністю зруйнованозасновник

Раніше власник зоопарку повідомив про те, що інфраструктура зруйнована, вольєри зруйновані. Найбільша проблема – це великі хижаки. Їхні вольєри поки що дивом зберігають цілісність, але ще один обстріл - і леви, тигри, ведмеді, які збожеволіли від страху, можуть опинитися на волі і піти в бік Харкова або навколишні селища.

Громадська організація UAnimals закликала Олександра Фельдмана не робити поспішних рішень та не присипляти тварин. Зазначається, що зоозахисники знайшли клітки для евакуації тварин та інтенсивно працюють над вирішенням питань логістики. 

Читайте також: Зоозахисники обіцяють допомогти евакуювати хижаків з розбомбленого екопарку біля Харкова

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських населених пунктів з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-