Фельдман Екопарк під Харковом повністю зруйновано – засновник

Фельдман Екопарк під Харковом повністю зруйновано – засновник

Відео
Укрінформ
Зоологічний комплекс Фельдман Екопарк, який з першого дня повномасштабного вторгнення знаходиться під обстрілами російських загарбників, повністю зруйнований. Частину хижаків доведеться приспати.

Про це у відеозверненні на сторінці у Фейсбуці повідомив засновник парку, народний депутат Олександр Фельдман.

«Екопарку більше немає. Зараз про це можна говорити абсолютно точно. Вчора і сьогодні він знову зазнав масованих обстрілів і бомбардувань. Інфраструктура зруйнована, вольєри зруйновані. Найбільша проблема – це великі хижаки. Їхні вольєри поки що дивом зберігають цілісність, але ще один обстріл – і леви, тигри, ведмеді, які збожеволіли від страху, можуть опинитися на волі і піти у бік Харкова або в прилеглі селища. Ми цього допустити не можемо», – повідомив Фельдман.

Він розповів, що спеціалісти зараз розглядають можливість обладнати для них – хоча б для деяких – тимчасове житло у Чутовому Полтавської області. Якщо цього не вдасться зробити за сьогодні, то хижаків доведеться приспати.

«Про це боляче говорити, але головний пріоритет зараз – це життя людей. Намагатимемося хоча б малюків врятувати», - сказав Фельдман.

Інших тварин, які ще залишаються в Екопарку, намагаються вивезти, всіх небайдужих просять допомогти фінансово.

Частину тварин раніше прийняв до себе Харківський зоопарк, деякі загинули під обстрілами.

У різні дні, починаючи з 8 березня, загинули щонайменше шестеро співробітників комплексу, які незважаючи на обстріли приїжджали, щоб тварин нагодувати.

Читайте також: Через війну у притулку на Київщині загинули понад 300 тварин

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських населених пунктів з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-