Зоозахисники обіцяють допомогти евакуювати хижаків з розбомбленого екопарку біля Харкова

Зоозахисники обіцяють допомогти евакуювати хижаків з розбомбленого екопарку біля Харкова

Укрінформ
Зоозахисники закликали власників розбомбленого Фельдман Екопарку, що поблизу Харкова, не присипляти хижаків і ведуть переговори щодо евакуації звірів.

Про це у Фейсбуці повідомляє Громадська організація UAnimals, передає Укрінформ.

«UAnimals закликає Олександра Фельдмана не робити поспішних рішень та не присипляти тварин. Ми готові до порятунку! Наразі ми сконтактували з керівництвом екопарку та домовились про евакуацію звірів в Притулку диких тварин Наталії Попової, яка готова забрати їх усіх», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зоозахисники знайшли клітки для евакуації тварин та інтенсивно працюють над вирішенням питань логістики. Вони ведуть переговори стосовно кількості та видів тварин.

Читайте також: У Вінниці притулок для тварин прийняв 45 котів та собак, евакуйованих з Маріуполя

Як повідомляв Укрінформ, масштабний зоологічний і гуманітарний комплекс Фельдман Екопарк, який з першого дня повномасштабного вторгнення знаходиться під обстрілами російських загарбників, повністю зруйнований. Засновник парку, народний депутат Олександр Фельдман повідомив, що інфраструктура парку зруйнована, вольєри зруйновані. Великі хижаки перебувають в іще вцілілих вольєрах, але ще при наступних обстрілах вони можуть опинитися на волі і піти у бік Харкова або в прилеглі селища. Він розповів, що спеціалісти розглядають можливість обладнати для них – хоча б для деяких – тимчасове житло у Чутовому Полтавської області. Якщо цього не вдасться зробити за сьогодні, то хижаків доведеться приспати.

Частину тварин раніше прийняв до себе Харківський зоопарк, деякі загинули під обстрілами.

У різні дні, починаючи з 8 березня, загинули щонайменше шестеро співробітників комплексу, які попри обстріли приїжджали, щоб тварин нагодувати.

Читайте також: Порятунок під обстрілами: як вивозили тварин з екопарку під Києвом

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-