У річці на Рівненщині виявили шкідливі речовини через збиту російську ракету

У річці на Рівненщині виявили шкідливі речовини через збиту російську ракету

Укрінформ
Значне перевищення амонію спостерігається у річці Іква, що протікає територією Тернопільської та Рівненської областей.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці голова ОВА Віталій Коваль, передає Укрінформ.

«Перевірили якість питної води в криницях Дубенського району та у річці Іква. Нещодавно сили ППО збили над Тернопільщиною ворожу ракету. Вона впала на об’єкт із рідкими мінеральними добривами на Кременеччині. З одного із резервуарів стався витік речовини, основу якої складав аміак. Вона повільно просочилася до річки Іква. Яка, зокрема, протікає через Дубно, Млинів та інші населені пункти Рівненщини. Лабораторні дослідження показали значне перевищення амонію в порівнянні із багаторічними фоновими концентраціями», - написав Коваль.

Він також зазначив, що фахівці Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб вчора і сьогодні зробили заміри у 16 криницях тутешніх сіл вздовж р. Іква. Результат - вода придатна до вживання, показники в нормі.

Читайте також: США включили в допомогу Україні захист від хімічної атаки з боку росіян – Білий дім

Зараз фахівці проводять щоденний моніторинг якості питної води у джерелах централізованого та децентралізованого водопостачання.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні увечері у Тернопільській області уламки ракети, збитої українськими силами ППО, пошкодили резервуари з мінеральними добривами. Унаслідок витоку аміаку забруднено ґрунт і воду в річці Іква.

Спеціалісти зазначають, що екологічні наслідки не є критичними і протягом трьох-чотирьох днів ситуація стабілізується.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: rivnenews.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-