США включили в допомогу Україні захист від хімічної атаки з боку росіян – Білий дім

США включили в допомогу Україні захист від хімічної атаки з боку росіян – Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати досі вважають вірогідним застосування російськими силами хімічної або біологічної зброї та включили в допомогу Україні засоби захисту від таких атак.

Це підтвердила в п’ятницю під час брифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Джен Псакі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Щоби допомогти нашим українським партнерам, уряд США забезпечує їх уряд захисним обладнанням й засобами, які можуть бути застосовані в разі застосування росією хімічної або біологічної зброї проти України», - зауважила представниця адміністрації Байдена.

Вона зазначила, що Сполучені Штати й інші члени міжнародного співтовариства неодноразово попереджали про те, що росія може вчинити хімічні або біологічні атаки в Україні, і що москва, можливо, планує для цього «операцію під чужим прапором».

Речниця Білого дому додала, що Сполучені Штати надіслали в Україну й інші засоби та обладнання.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Пентагон оголосив, що Сполучені Штати вже відправили в Україну пів десятка літаків з оборонною допомогою, виділеною в межах траншу $800 мільйонів, який затвердив у березні президент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-