Авіаудари, касетні бомби і тортури: у Бучі і Бородянці документують воєнні злочини рф

Авіаудари, касетні бомби і тортури: у Бучі і Бородянці документують воєнні злочини рф

Фото
Укрінформ
Правоохоронці і судексперти документують воєнні злочини у Бучі і Бородянці на Київщині.

Про це інформують пресслужби Офісу генпрокурора і Служби безпеки, передає Укрінформ.

“Прокурори Київської обласної прокуратури спільно зі слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, а також 50 експертами науково-дослідних інститутів судових експертиз Міністерства юстиції України з різних регіонів країни активно документують воєнні злочини, вчинені збройними силами Російської Федерації у містах Буча та Бородянка”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у ході збройної агресії ворог завдав численних ударів по мирному місту Бородянка - авіабомбардування, обстріли з систем реактивної артилерії та забороненими касетними боєприпасами.

Читайте також: Під завалами багатоповерхівок у Бородянці може бути багато жертв — МВС

Прокурори Київщини, слідчі СБУ та експерти під час слідчих дій на цих територіях зафіксували безліч нерозірваних снарядів, численні воронки, утворені внаслідок артилерійських обстрілів.

У Бучі і Бородянці документують воєнні злочини військових рф / Фото: СБУ

Крім того, фіксуються масштабні руйнування цивільної інфраструктури населених пунктів: розбомблені приватні та багатоповерхові житлові будинки, школи, дитячі садочки, медичні заклади, церкви, магазини, гаражі й складські приміщення, пошкоджений комунальний і приватний транспорт. Будь-які військові об’єкти поряд з місцями влучання снарядів російських загарбників відсутні. Крім того, встановлено та задокументовано інші надважливі докази збройної агресії РФ.

Читайте також: NYT оприлюднило доказ, що саме армія рф вбила велосипедиста у Бучі

Повна інформація щодо постраждалих та пошкодженої інфраструктури встановлюється.

Наразі розпочато низку кримінальних проваджень за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

У рамках досудового розслідування призначено комплексну експертизу щодо встановлення обсягів руйнувань та пошкоджень рухомого і нерухомого майна, визначення матеріальної шкоди.

Читайте також: У Бородянці росіяни стріляли по тих, хто намагався дістати людей з-під завалів - очільник селища

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників. У звільнених містах та селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб. Зокрема, у звільненій від загарбників Бучі виявили братську могилу, де поховали майже 300 чоловік, по вулицях лежать десятки тіл, деякі з них із зав'язаними руками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-