«Лікарі без кордонів» потрапили під обстріл біля онкологічної лікарні в Миколаєві

«Лікарі без кордонів» потрапили під обстріл біля онкологічної лікарні в Миколаєві

Укрінформ
Четверо представників міжнародної організації «Лікарі без кордонів» (MSF) 4 квітня потрапили під обстріл поблизу онкологічної лікарні в Миколаєві.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Médecins Sans Frontières (MSF).

Зазначається, що 4 квітня команда MSF у складі чотирьох осіб приїхала до Миколаєва і близько 15:30, коли представники організації знаходились на території міської онкологічної лікарні, потрапила під обстріл.

«Упродовж приблизно десяти хвилин у безпосередній близькості від наших співробітників було кілька вибухів», – повідомив голова місії MSF в Україні Мішель-Олів’є Лашаріте.

Він уточнив, що під час виходу з лікарні команда MSF бачила поранених людей та щонайменше одного померлого. Точна кількість загиблих і поранених достеменно невідома.

Читайте також: Під Харковом окупанти застосували фосфорні та термобаричні боєприпаси

Лашаріте зазначив, що співробітникам місії вдалося дістатися в укриття попри те, що «скло з вікон їхньої автівки, яка стояла біля входу в лікарню, повилітало від вибухів».

Як повідомлялося, у Миколаєві внаслідок обстрілу міста касетними снарядами 4 квітня загинули щонайменше 10 людей, ще 46 поранено.

Також російські війська обстріляли міську та обласну лікарні, Центр профілактики хвороб, Будинок дитини, 11 дитячих садків, 12 шкіл, одне ПТУ та дві філії закладів позашкільної освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-