У громаді на Дніпропетровщині готують сухі борщі для захисників – U-LEAD

У громаді на Дніпропетровщині готують сухі борщі для захисників – U-LEAD

Укрінформ
У Миколаївській громаді Дніпропетровської області готують сухі суміші борщів та передають їх захисникам України.

Про це Укрінформу повідомили у Програмі «U-LEAD з Європою».

«Висипати в каструлю суміш, додати 2 л окропу і томатну пасту, почекати 10 хвилин і смачний борщ від господинь з Миколаївської громади, що на Дніпропетровщині, готовий. Перша партія з 300 порцій борщу вже передана захисникам, а у громаді продовжують готувати поживні суміші», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до війни невелика Миколаївська громада стала відомою на всю Україну завдяки своєму бренду "Герцевські крафтолики", який вони розробили спільно із експертами та за участю донорів. Тоді ідея старости Петрівського старостату виготовляти цукати з гарбуза об'єднала жителів села та усієї Миколаївської громади, а також отримала грант на придбання необхідної техніки для сушки овочів та фруктів.

Як розповіла керівниця Регіонального офісу "U-LEAD з Європою" у Дніпропетровській області Олена Тертишна, у сучасних умовах війни замість цукатів тут почали виробництво сухих борщів для наших захисників.

Багато людей долучилися до виробництва сумішей і приносять овочі та м’ясо, за власні та зібрані гроші придбали томатну пасту, пакети для герметичного упакування суміші, паприку. Вже виготовили більше 300 порцій борщу миттєвого приготування і передали нашим захисникам.

"У кризових ситуаціях важливо тримати голову холодною і знайти справу, яка об'єднає всю громаду. Ключова роль в таких ситуаціях покладається на старосту, який найближче до жителів свого округу і добре знає їх настрої. Старости Миколаївської громади, як і багато інших старост з Дніпропетровської області, були активними учасниками нашого навчального циклу "Кроки для старост" від U-LEAD, однією з тем якого були робота в кризових умовах, тому змогла швидко зорієнтуватися і організувати односельців", - підкреслила Тертишна.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють у житлові будинки.

Читайте також: У Фонтанській громаді на Одещині фахівці допомагають переселенцям долати стрес

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-