Із Бердянська до Запоріжжя вдалося евакуювати майже 90 тисяч мешканців Маріуполя

Із Бердянська до Запоріжжя вдалося евакуювати майже 90 тисяч мешканців Маріуполя

Укрінформ
Завдяки гуманітарному коридору із Бердянська до Запоріжжя за весь час його існування (з 13 березня) вдалося евакуювати вже майже 90 тис. мешканців Маріуполя.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив Маріупольський міський голова Вадим Бойченко під час онлайн-зв'язку з Медіа Центр Україна.

«Маршрут із Бердянська до Запоріжжя сьогодні працює, але дуже складно, з перебоями… Наразі в цьому коридорі, який сьогодні є між Бердянськом та Запоріжжям, який складно, але працює, вже були евакуйовані майже 90 тисяч населення», - повідомив мер Маріуполя.

Він додав, що сьогодні люди, які малу таку можливість, виїхали приватним транспортом або вийшли пішки з міста, розташувалися в селищах навколо Маріуполя, і таких десь 70 тис. людей.

Читайте також: Зеленський - про порятунок Маріуполя: Відповідь буде у найближчі дні, а може й години

Але евакуаційні автобуси не завжди своєчасно потрапляють до Бердянська, щоб забрати цивільних з Маріуполя.

«Наприклад, сьогодні затримані і стоять 15 автобусів у Василівці Запорізької області. Не пропускають нашу місію, щоб вона доїхала до Бердянська та евакуювала мешканців Маріуполя», - констатував Бойченко.

За його словами, у місті ж на сьогодні залишаються близько 130 тис населення, яких «планують, але не можуть евакуювати».

«Тому ми благаємо міжнародну спільноту, щоб всі сьогодні об’єдналися заради повної евакуації Маріуполя», - наголосив Бойченко.

Читайте також: У заблокованому росією Маріуполі досі перебувають 130 тисяч людей

Як повідомлялося, російська агресія спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, станом на 27 березня, у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення становить близько 5 тис. осіб, з них близько 210 дітей.

Маріуполь російські війська перетворили на величезну руїну, жителі з голоду втрачають свідомість на вулицях, ворожі авіабомби їх живцем ховають у бомбосховищах.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що війська росії майже знищили місто, тому з нього необхідно евакуювати всіх цивільних осіб.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-