Зеленський - про порятунок Маріуполя: Відповідь буде у найближчі дні, а може й години

Зеленський - про порятунок Маріуполя: Відповідь буде у найближчі дні, а може й години

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський сподівається, що в питанні порятунку Маріуполя, заблокованого російськими загарбниками, відповідь з'явиться у найближчі дні або години.

Про це він сказав під час спілкування з представниками ЗМІ в ході поїздки на Київщину, передає Укрінформ з посиланням на Маріупольську міськраду

«Маріуполь. Одна із найскладніших ситуацій. Всі реальні сценарії, я вам, боюсь, що не маю права говорити. Займаємось підтримкою хлопців, їм дуже складно. Знаходимось на зв’язку. Говоримо про посередництво саме в цій місії з Туреччиною. Думаю, що в найближчі дні, а може, і в найближчі години у нас з’явиться відповідь на ваше дуже складне питання, на яке ніяк ніхто не може знайти відповідь. Залежить все, ви знаєте, на жаль, від кого», - зазначив Зеленський.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи не має поки що можливості деблокади Маріуполя, Президент сказав: «Це питання, на яке я вам відповідав, це частково і відповідь на це».

Як повідомлялося, російська агресія спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, станом на 27 березня у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення становить близько 5 тис. осіб, з них близько 210 дітей. У заблокованому російськими загарбниками Маріуполі зараз перебувають близько 130 тис. мирних людей.

Читайте також: У заблокованому росією Маріуполі досі перебувають 130 тисяч людей

У Маріуполі знаходяться бійці полку «Азов», які продовжують боронити місто.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що війська росії майже знищили місто, тому з нього необхідно евакуювати всіх цивільних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-