На Херсонщині війська рф викрали голову Бехтерської сільради

На Херсонщині війська рф викрали голову Бехтерської сільради

Укрінформ
На Херсонщині російські агресори викрали голову Бехтерської сільської ради.

Про це повідомив у Фейсбуці перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

«Надійшла інформація, що сьогодні о 10:30 у Залізному Порту окупантами було викрадено голову Бехтерської сільської ради Бурака Михайла Івановича», - йдеться у повідомленні.

Наразі місцезнаходження Бурака невідоме.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники викрадають мирних жителів області, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти.

Читайте також: росіяни викрали щонайменше 16 голів громад та старост

Міжнародний комітет Червоного Хреста закликають направити представників для надання гуманітарної допомоги незаконно затриманим мирним громадянам на Херсонщині, фіксації їх місць перебування і сприяння припиненню тортур та якнайшвидшому визволенню.

Кількість викрадених окупантами людей невідома. Очевидці повідомляли про десятки випадків, коли окупанти їздять по квартирах та будинках людей, проводять незаконні обшуки, хапають людей, б'ють їх.

Мирні громадяни виявляються беззахисними перед грубою силою. Їм не надають адвокатської допомоги, судового захисту, ігнорують їхні базові людські права та свободи.

Окупанти утримують викрадених людей у ​​тюремних камерах у Херсоні.

Читайте також: На Херсонщині військові рф викрадають і катують людей

На Херсонщині жителі регулярно проводять мирні акції протесту проти російського агресора. Російські військові застосовують силу та зброю проти людей, є поранені й затримані.

24 лютого президент рф путін почав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-