росіяни викрали щонайменше 16 голів громад та старост

росіяни викрали щонайменше 16 голів громад та старост

Укрінформ
Щонайменше 16 голів громад та старост викрали російські окупанти від початку війни.

Як передає Укрінформ, про це інформують у Комітеті Верховної Ради з питань державної влади.

“Під артилерійськими обстрілами та від ракетних ударів, разом з представниками своїх громад продовжують гинути і представники місцевого самоврядування. Так, станом на 3 квітня в полоні окупантів перебуває 11 голів місцевих громад з Київської, Херсонської, Харківської, Запорізької, Миколаївської та Донецької областей. Від початку війни окупанти викрали щонайменше 16 голів громад та старост. На жаль, вже зафіксований факт свідомого вбивства …”, - ідеться в повідомленні.

Голова Комітету ВР Андрій Клочко зазначив, що разом із командою побував у звільнених містах Київщини та шоковані звірством і масовими вбивствами українських цивільних громадян.

“Ми вимагаємо, щоб росія понесла покарання за біль українських жінок, тортури, вбивство наших чоловіків та понад півтори сотні загиблих дітей та тисячі дітей, які залишилися сиротами. Ми будемо робити все можливе, щоб покарання за злочини проти людяності було найжорсткішим. Наші громади проявили неабияку мужність, жертовність та героїзм, захищаючи українські міста, села та селища та визволячи їх від загарбників. Можемо впевнено сказати, що маємо сильних лідерів, які об’єдналися у боротьбі за суверенітет, незалежність, стали на захист прав і свобод людей”, - наголосив він.

Клолчко також подякував представникам місцевого самоврядування за допомогу військовим та цивільним громадянам за відчайдушну боротьбу проти росіян.

Як повідомлялося, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох - зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами у потилицю.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-