Українські телеканали виходять в ефір на більшості вільних від ворога територій

Українські телеканали виходять в ефір на більшості вільних від ворога територій

Укрінформ
Українські телеканали виходять в ефір на переважній більшості вільних від ворога територій країни.

Як передає Укрінформ, про це Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України повідомляє в Телеграмі.

Так, станом на 13:00 2 квітня Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) при Держспецзвʼязку в повному обсязі забезпечує управління мережами в умовах війни.

Ситуація з покриттям мобільними операторами території України за попередню добу значних змін не зазнала. Найбільш проблемними регіонами залишаються Донецька, Київська та Чернігівська області.

Водночас оператори почали роботи з відновлення зв’язку у звільнених від російських загарбників населених пунктах Київщини. Зокрема Vodafone запустив поблизу Ірпеня та Романівки першу базову станцію, яка працює завдяки обладнанню Starlink компанії SpaceX.

Як зауважили в Держспецзвʼязку, попри всі труднощі і руйнування ворогом інфраструктури оператори продовжують надати послуги мобільного зв’язку та інтернету.

"Для того, щоб компанії могли й далі стабільно працювати забезпечувати функціонування мереж та надання сервісів нагадуємо всім українцям про важливість оплати послуг", - наголосили у службі.

1 квітня фахівці Укртелекому відновили пошкоджені магістральні лінії та надання послуг в Одеській, Херсонській та Миколаївській областях.

За даними Держспецзвʼязку, наразі послуги компанії надаються в усіх областях України, крім Луганської. Триває пошук можливостей для відновлення телекомунікаційних послуг.

За добу інтернет-провайдери країни зафіксували 128 випадків пошкодження мереж або недоступності обладнання.

Концерн радіомовлення радіозвʼязку та телебачення, який належить до сфери управління Держспецзвʼязку, підтримує роботу телевизійної інфраструктури, щоб українці могли отримувати правдиву інформацію.

Супутникове мовлення працює стабільно.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні з 13 березня повноцінно запрацював національний роумінг, який дозволяє в разі зникнення зв’язку одного оператора підключатися до мережі іншого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-