«Евакуйовані» мешканці Рубіжного влаштували в Луганську проукраїнський мітинг

«Евакуйовані» мешканці Рубіжного влаштували в Луганську проукраїнський мітинг

Укрінформ
Примусово вивезені у тимчасово непідконтрольний українській владі Луганськ мешканці Рубіжного влаштували там проукраїнський мітинг з вимогою повернути їх назад.

Про це заявив журналіст, представник окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) у складі української делегації у тристоронній контактній групі (ТКГ) Сергій Гармаш в ефірі телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Буквально вчора мені з Луганська повідомили, що в гуртожитку, де селять людей, яких вивезли чи, так би мовити, «евакуювали», з Рубіжного, вони вивісили український прапор, провели проукраїнський мітинг і заявили, що вони нормально жили і не треба було їх «звільняти», і що вони хочуть повернутися назад і жити в Україні», - сказав Гармаш.

Він додав, що така ж інформація надходить і з тимчасово окупованого Донецька.

Читайте також: В Енергодарі загарбники обстріляли учасників проукраїнського мітингу

На думку журналіста, така поведінка примусово вивезених людей вносить певний дисбалансі в проросійську пропаганду, і в погляди тих наших співвітчизників, які вже вісім років живуть під її впливом.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав міжнародні організації допомогти Україні отримати списки примусово депортованих у росію українців та сприяти їх поверненню на Батьківщину.

Читайте також: Проросійський мер Рубіжного вже вдруге перейшов на бік окупантів

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук 27 березня поінформувала, що російські загарбники вивезли із зон бойових дій в Україні близько 40 тис. українців. Їх вивозять або вглиб окупованих територій, або безпосередньо до росії.

23 березня президент Міжнародного комітету Червоного Хреста Петер Маурер зустрівся у Москві з керівником російського МЗС сєргєєм лавровим і обговорив відкриття офісу організації у Ростові-на-Дону, «щоб покращити роботу на Донбасі та інших підконтрольних Росії територіях».

Раніше МКЧХ жодним чином не відреагував на заклики України забезпечити гуманітарні «зелені коридори» в місцях бойових дій та вивезти з України тіла мертвих російських загарбників

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-