Проросійський мер Рубіжного вже вдруге перейшов на бік окупантів

Проросійський мер Рубіжного вже вдруге перейшов на бік окупантів

Укрінформ
У мережі з'явилося відео з мером Рубіжного Луганської області Сергієм Хортівим, на якому той в стилі російської пропаганди називає Збройні сили України нацистами та закликає скласти зброю.

Про це передає Укрінформ із посиланням на фейсбук журналіста Дениса Казанського.

«Сергій Хортів, який у 2014 році підтримував бойовиків, але потім уник відповідальності, знову перейшов на сторону окупантів. Тепер він волає про "геноцид Донбасу" та "український нацизм", хоча до початку війни спокійно працював мером і ні на який геноцид не скаржився», — написав журналіст.

На відео, оприлюдненому в соцмережах, Хортів заявляє про нібито «геноцид місцевого населення» з боку української армії, а російські окупанти, за його словами, прийшли «рятувати дітей, жінок і літніх людей». Винними у кровопролитті колаборант вважає «Європу з Америкою».

Згодом рашистські ЗМІ опублікували коментар Хортіва, у якому той повідомив, що перебуває на тимчасово окупованій території та планує залишатися там, оскільки «українська сторона намагалася його вбити».

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у відповідь наголосив, що «кожного зрадника чекає доля зрадника».

Нагадаємо: Хортів перестав виходити на зв’язок ще 4 березня. Тоді Сергій Гайдай призначив керувати Рубіжним голову Сєвєродонецької РДА Романа Власенка. 31 березня за указом президента у Рубіжному створили військову адміністрацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-