Туреччина готова надати судна для евакуації жителів Маріуполя морем

Туреччина готова надати судна для евакуації жителів Маріуполя морем

Укрінформ
Туреччина готова надати судна для евакуації цивільного населення та поранених із Маріуполя, який від початку березня перебуває у блокаді.

Про це заявив міністр оборони Туреччини Хулусі Акар, повідомляє Укрінформ з посиланням на DHA.

«Ми можемо надати судна, в першу чергу для евакуації мирного населення та поранених, турецьких та інших громадян із Маріуполя. У цьому контексті наша координація з владою російської федерації та України триває», - сказав міністр.

Він також наголосив на необхідності негайного припинення вогню та безпечного функціонування коридорів для евакуації.

«Ми продовжуємо надавати гуманітарну допомогу народові України. Туреччина також надає підтримку в питаннях евакуації», - сказав Акар.

За його словами, Туреччина також вживає заходів для усуненням небезпеки дрейфуючих мін у Чорному морі, залучаючи патрульні літаки та кораблі, а також кораблі-мисливці за мінами.

Як повідомляв Укрінформ, російська агресія спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, станом на 27 березня у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення становила близько 5 тис. осіб, з них близько 210 дітей. У заблокованому російськими загарбниками Маріуполі перебувають близько 160 тис. мирних людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-