З Київщини у бік білоруського кордону відійшли майже 700 одиниць техніки ворога

З Київщини у бік білоруського кордону відійшли майже 700 одиниць техніки ворога

Укрінформ
За ніч майже 700 одиниць ворожої техніки відійшли з боку Іванкова (на Київщині) у бік білоруського кордону.

Про це заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України бригадний генерал Олександр Грузевич заявив на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми розглянемо два варіанти: або це йде передислокація та перегрупування, або, враховуючи динаміку бойових дій по всій Україні, є вірогідність, що БТР, які відходять, частково випливуть на Донбасі. Бо на всіх напрямах противник наступальні плани вичерпав, тому їм треба оновити сили, щоб продовжувати наступальні дії. З цією метою, на мій погляд, він здійснює перекидання сил, але сили, які залишають навколо Києва, – досить значні. Боятися нічого, але шкоди вони можуть завдати. Можуть нам трохи зіпсувати настрій», - сказав він.

Що ж стосується тактики ворога, то вона змінюється. Українські військові враховують те, що агресор надає перевагу далекому ураженню, уникає прямих сутичок, наносить удари в тил та вглиб, а перед цим завжди передує потужний обстріл артилерією, зазначив бригадний генерал. «Щодо тактичних дій, то трошки він деморалізований», - додав Грузевич.

Читайте також: Тероборона на Київщині влаштувала росіянам «теплий» прийом

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-