У Криму ворог поповнює крилатими ракетами кораблі - можливі удари по Одесі

У Криму ворог поповнює крилатими ракетами кораблі - можливі удари по Одесі

Укрінформ
На військово-морській базі рф у Криму поповнюють крилатими ракетами кораблі – найближчим часом можливі удари по Одесі та інших українських містах. Підрозділи ППО готуються до відбиття ракетних атак.

Про це повідомляє у Фейсбуці речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає Укрінформ.

«У військово-морській базі Севастополя завершено поповнення боєкомплекту КРМБ типу «Калібр» на фрегаті «Адмірал Макаров». Вражино, на кожну твою ракету - пильні очі наших сил Протиповітряної оборони, ласкаво просимо до пекла!», - зазначив Братчук.

За його словами, ймовірність завдання ракетних ударів по Одещині та інших областях залишається високою. Загроза є постійною внаслідок ударів крилатими ракетами морського базування типу «Калібр», наявних на кораблях, які зараз дислокуються в акваторії Чорного моря.

Братчук уточнив, що ракета «Калібр» летить зі швидкістю понад 800 км/год, має завчасно запрограмовану локацію і може змінювати траєкторію кілька разів. Тому й збити її важче, і сигнал тривоги вмикають для жителів декілька областей.

За словами речника ОВА, ворог планував перекинути на чф також підрозділи морської піхоти з тихоокеанського флоту. Але до Одеси «не довезли: частину поклали десь в українських степах, а частину бояться навіть кидати у море» для десантування.

24 лютого президент рф володимир путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-