У лікарні окупованого Донецька перебувають діти з Маріуполя без батьків – очевидці

У лікарні окупованого Донецька перебувають діти з Маріуполя без батьків – очевидці

Укрінформ
У лікарні ім. Вишневського в окупованому Донецьку нині перебувають діти без батьків, вивезені російськими загарбниками з Маріуполя.

Про це кореспондентові Укрінформу телефоном повідомили мешканці окупованого Донецька. Також донеччани пишуть про це у соціальних мережах (у групі «Взаимовыручка в Донецке»).

«Так, у Донецьку, у лікарні ім. Вишневського у Київському районі, у другому інфекційному відділенні перебуває багато діток, яких привезли з Маріуполя. Одяг у них є, але діти потребують памперсів, сумішей молочних для малюків і фруктів. Діти без батьків. Потрібно шукати батьків та не ігнорувати будь-яке оголошення про пошук дитини», - повідомила мешканка Донецька.

Деякі активісти в окупованому Донецьку закликають допомогти маріупольським дітям. Медсестри у лікарні також кажуть, що лікарня не відмовиться від допомоги цим дітям.

Жителі у Донецьку також повідомили кореспондентові агентства, що у двох школах №№25 та 31 Ленінського району, а також у гімназії №70 у Київському районі перебувають біженці, яких російські військові вивезли зі зруйнованого Маріуполя. Наприклад, у школі №31 зараз перебувають близько 250 маріупольчан. Але ці люди не постійно тут живуть, вони ночують. Потім, якщо у біженців не знаходяться родичі в Донецьку, які можуть їх забрати, людей вивозять до таганрога, до росії. Попередньо у людей забирають документи та телефон, які потім повертають не всім.

За словами донеччан, люди, яких привезли з Маріуполя, «перебувають у тяжкому психологічному стані, видно, що вони змучені, знесилені таздебільшого мовчать».

Як повідомляв Укрінформ, мешканців Лівобережного району Маріуполя російські загарбники масово вивозять на територію росії. За даними Маріупольської міськради, загалом під незаконну депортацію потрапили близько 15 тисяч городян.

Російська агресія спричинила жахливу гуманітарну катастрофу в Маріуполі. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Командир полку «Азов» заявив, що у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення зростає щодня та становить до 4 тисяч осіб, але реально оцінити це складно.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що війська росії майже знищили місто, з нього необхідно евакуювати всіх цивільних.

24 лютого розпочалося широкомасштабне російське вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють у житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-